Waniliowa

Nasze specjały

„Bo liczy się świeże podejście do jedzenia.”

Jeśli uwielbiasz delektować się nowymi smakami i doceniasz autorskie przepisy, to z pewnością zaskoczy Cię menu przygotowane przez szefa kuchni. Kto raz spróbował, któregoś z specjałów Waniliowej, ten z pewnością doskonale wie, czym jest prawdziwa rozkosz smaku. Tak wyrafinowane połączenie składników zapewnia niepowtarzalne doznania i smak zapamiętany na zawsze. Które dania wybierzesz jako pierwsze?

 

Pół kaczki pieczonej

Podawana z pieczonymi ziemniakami i flambirowanymi jabłkami duszonymi w sosie malinowym. Brzmi apetycznie? Potwierdzamy, takie też jest! Mięso kaczki jest soczyste, a jabłka mają niezapomniany smak.

 

Policzki wołowe

Podawane z gnocchi i marynowanym, pieczonym burakiem. To danie wymagające od kucharza cierpliwości, gdyż mięso duszone jest z warzywami korzennymi, w czerwonym winie, na wolnym ogniu przez wiele godzin. Jaki jest efekt? Mięso odwdzięcza się delikatnym i kruchym smakiem, zaspokajając podniebienia smakoszy.

 

Stek z polędwicy sezonowanej (polska wołowina)

Podawany z dodatkami sezonowymi. Mięso z polędwicy sezonowej ma niepowtarzalny aromat, dlatego z całą pewnością warto go spróbować. Wołowina to idealne mięso dla wszystkich, którzy doceniają czysty, optymalny smak.


Dania-30